Ma van a DotcommerceDay azaz az internetes vásárlás napja először 2011. november 24-én kerül megrendezésre Magyarországon. Célja az internetes vásárlás népszerűsítése, előnyeinek bemutatása.

Ezen a napon a mozgalomhoz szabadon csatlakozó webáruházak, illetve bármilyen internetes értékesítést végző weboldalak speciális, csak erre a napra érvényes akcióval (kedvezmény, ingyenes házhozszállítás, exkluzív termék stb.) várják a vásárlókat.

A többszáz csatlakozó webbolt kínálatában az esemény website-ján lehet keresni, de természetesen a vásárlók a partnerek weboldalán navigálva is megtalálhatják november 24-én a DotcommerceDay akciókat. Azaz a gondolatmenet - a formáját tekintve - hasonlít a flash sales-t bonyolító internetes oldalakéhoz, de a DotcommerceDay oldal nem saját kínálatot értékesít, hanem összegyűjti és rendszerezi az erre a rövid időre kedvezményt nyújtó oldalak kínálatát.

A Facebookon elindított "Interneten Vásárolni Jó" rajongói oldal pedig egész évben segíti az online vásárlás iránt érdeklődőket.

Forrás: mediapedia.hu