Meghívásos pályázaton három résztvevő közül cégünk a Wawona Internet Kft. nyerte el az EVLIA projekt webfejlesztési tenderét.

Elnyertük a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által kiírt webfejlesztés tendert. Az EVLIA Európai Uniós projekt, mely az alábbiakat hivatott megoldani:

A vállalkozások sokszor nem rendelkeznek a bankok, pénzügyi közvetítők által elvárt gazdasági mutatókkal, biztosítékokkal a hitelek felvételéhez. A piacokon a szellemi eszközök használata és védelme emiatt a fennmaradás egyik kulcsfontosságú tényezője. A cégeknek aktívabban kell menedzselniük a szellemi eszközeiket, hogy beazonosítsák és hasznosítsák valódi értéküket.

A vállalkozások azonban nem minden esetben érzik a szellemi eszközeik valódi piaci értékét, ezeket nem értékeltetik szakemberekkel, és nem ismerik az ezzel kapcsolatos könyvelési és nyilvántartási technikákat. A másik oldalról, még ha el is ismerik a szellemi tulajdon stratégia fontosságát a cég túlélése szempontjából, az a fontossági lista legalján található. A bankok, hitelezők, befektetők körében szellemi tulajdon hitelfedezetként való elfogadása ritka, ez részben annak megfoghatatlanságából fakad.

Az EVLIA projekt az előbb említett problémák megoldását célozza meg. A projekt módszertant rendel a nem kézzelfogható eszközök pénzügyi és gazdasági értékeléséhez, a pénzügyi partnerek szigorú megállapodásával és együttműködésével.

A projekt célja egy nemzetközileg elfogadott standard kialakítása a szellemi eszközök értékeléséhez. A KKV-k ezen eszközeik értékének meghatározásával és könyvelési nyilvántartásaikban történő feltüntetésével pontosabb képet nyújthatnak a pénzügyi hitelezők, befektetők részére cégük értékéről. A módszer használata így a jövőben hozzájárulhat a vállalkozások tőkebevonásának megkönnyítéséhez.