Hírek

Felvásárolná a Google a Yahoo-t 2011.10.23 „Felvásároljam vagy sem?” – ez a nagy kérdés, amely mostanában a Google vezéreit foglalkoztatja az újból eladósorba került Yahoo-val kapcsolatban.

A Yahoo-t már többször többen fel akarták vásárolni: a Microsoft nemrég újból érdeklődését fejezte ki, míg egy kínai óriásvállalat, az Alibaba a hetekben tett ajánlatot. A következő kérő pedig lehet, hogy pont az örök riválisa és végső soron legyőzője, a Google lesz.

Amennyiben hinni lehet a Wall Street Journal cikkében említett közeli forrásnak, a Google már két befektetőcéggel is kapcsolatba lépett azzal a céllal, hogy azok tőkével segítsék a felvásárlást. Ugyan az előzetes tárgyalások már folynak, hivatalos ajánlatot még nem állítottak össze a felek. Még az is meglehet, hogy a Google végül eláll az ötlettől. Jelenleg még azt sem tudni, hogy mely cégekkel tárgyal a Google.

Abban azonban biztosak lehetünk, hogy amennyiben bármilyen megállapodás is köttetik a két keresőóriás közt, a versenyhivatal vizsgálatot fog indítani. 2008-ban pont amerikai szövetségi versenyjogi jogászok miatt nem jöhetett létre a két cég közti hirdetői együttműködés. Egy évvel később a Yahoo a Microsofttal írta alá a tíz éves partneri szerződést.

Míg a Microsoft régebben szőröstül-bőröstül kebelezte volna be a Yahoo-t mintegy negyvenhétmilliárd dollárért, most a sokkal alacsonyabb árat sem egyedül fizetné ki. A teljes felvásárlás helyett ugyanis inkább befektetői partnerekkel vennék át a szebb napokat is megélt keresőcéget. A Microsoftnak ugyanis – például a már említett megállapodás miatt – az az érdeke, hogy a Yahoo minél stabilabb legyen.

Persze kérdés, hogy az új tulajdonos mégis miként lesz képes a Yahoo lassú csúszását visszafordítani. A világ egyik leglátogatottabb weblapja ugyanis jelenleg egyre nagyobb teret veszít riválisai, a Google, a Facebook és a Twitter szolgáltatásaival szemben. Az emberek ugyanis egyre inkább ezen közösségi oldalakat használják a hírek begyűjtésére.

Forrás: technet.hu « Vissza a hírekhez

További
Híreink

2018.10.12 Hatékony védekezés a levélszemét ellen

Az elmúlt időszak visszajelzései azt mutatják, hogy megnövekedett a postafiókokba beérkező spamek száma. Készítettünk egy rövid felhasználói segédletet, melyben összeszedtük a levélszemét elkerülésének és kiszűrésének főbb lépéseit. Reméljük hasznát veszi!

2018.09.05 Már a Facebook is elvárja a hitelesített SSL tanúsítványt október 6-tól

Hitelesített SSL tanúsítványt vár el a Facebook október 6-tól azoknál a honlapoknál amelyek a Facebook autopost és a Facebook regisztáció és belépés (SSO) funkcióját használják.

Vegye fel velünk a
Kapcsolatot!

Név:
E-mail:
Telefonszám:
Üzenet:
Ellenőrzés:

Wawona Internet Kft.
Székhely, iroda és postacím:
7621 Pécs, Perczel Miklós u. 35.
Tel./Fax: 06 72 227 718
E-mail küldés

Kiemelt referenciáink

royalweddingphoto.hu honlap fejlesztés

94 A reszponzív royalweddingphoto.hu legújabb munkánk, a budapesti cég nemcsak a fővárosban hanem az ország nagyvárosaiban is örömmel vállal megbízásokat...

barcsmetal.hu reszponzív honlap fejlesztés

93 A barcsmetal.hu reszponzív honlappal mutatja be az összes információt ami a konténergyártással kapcsolatos. Egyedülálló konténertervező alkalmazás is ...

raklapbudafok.hu reszponzív weboldal

92 A P&P Budafok Kft. honlapja legújabb munkánk. A raklapok között kényelmes válogatást tesz lehetővé asztali gépen és mobil eszközökön egyaránt.