Hírek

Jön az újabb magyar webkereső 2010.01.31 A három éve készülő új magyar kereső, a Bluu azt ígéri, hogy nem csak egy egyszerű kópia lesz a nagyok képére. Tényleg érteni fogja anyanyelvünket.

A SEOblog értesülései szerint február folyamán megnyitja kapuit a nagyközönség előtt az új magyar kereső, a Bluu, amit pontosan olyan egyszerű lesz használni, mint a Google-t vagy a Yahoo-t.

Érteni magyar

Az alapvető különbség az lesz a fent említett nagyokkal szemben, hogy a Bluu fejlesztői éveken keresztül csiszolgatták a magyar nyelvtant értő algoritmusukat, ami képes a képzőket, ragokat kezelni, ismeri a szabályokat is, így sokkal könnyebben "megérti", hogy mit is akarnak megutdni a magyar felhasználók az interneten.

Az egyelőre meg nem erősített információk szerint egy komolyabb ráncfelvarrás várható a dizájn tekintetében, át lesz dolgozva a találati lista, illetve számos új funkció is érkezik, amik tovább kényeztetik majd a magyar internetezőket - derül ki a SEOblog.hu bejegyzéséből. Az új logó például stílszerűen nem sárga, hanem kék lesz, jelezve talán, hogy megérett a szolgáltatás. Kipróbálni már most is bárki kipróbálhatja a keresőt, egy gyors regisztrációt követően. Aki pedig első kézből szeretne értesülni az új keresővel kapcsolatos hírekről, az követheti őket Twitteren is, @Bluu_kereso néven.

Hisznek magukban

A Bluu jelenlegi főoldalán található hitvallás szerint "A "magyar" nyelvű keresők, amiket eddig használtál, igazából csak magyarított változatai külföldi rendszereknek. De a Bluu nemcsak azért magyar, mert "mi debreceni egyetemisták fejlesztettük 3 éven át [...] A Bluu titka egy saját fejlesztésű nyelvi értelmező motor, ami minden porcikájában a magyar nyelvre épül. Többek közt ismeri az összes nyelvtani szabályt, de azt is tudja, mi a különbség a képzők között. A többi maradjon a mi titkunk."

A Bluu ígérete ugyanaz, mint minden más szereplőé: jobb találatokat ígér magyar nyelven a felhasználóinak, kiegészülve extra, a hétköznapi életben is hasznos funkciókkal. A Bluu esetében ilyenek az úgynevezett Lexikonok (pl.: országok, életrajzi, autó, sorozat, celeb, fogalom). Ez leginkább egy vertikális kereső funkció, míg a főoldal a tervek szerint további hasznos eszközökkel bővül, mint az időjárás-előrejelzés, valutaváltó, tv-műsor vagy a menetrendek. Egyelőre csak sok sikert lehet kívánni a kezdéshez, az eredmény pedig a következő hónapban kiderül.

Forrás: hwsw.hu « Vissza a hírekhez

További
Híreink

2018.10.12 Hatékony védekezés a levélszemét ellen

Az elmúlt időszak visszajelzései azt mutatják, hogy megnövekedett a postafiókokba beérkező spamek száma. Készítettünk egy rövid felhasználói segédletet, melyben összeszedtük a levélszemét elkerülésének és kiszűrésének főbb lépéseit. Reméljük hasznát veszi!

2018.09.05 Már a Facebook is elvárja a hitelesített SSL tanúsítványt október 6-tól

Hitelesített SSL tanúsítványt vár el a Facebook október 6-tól azoknál a honlapoknál amelyek a Facebook autopost és a Facebook regisztáció és belépés (SSO) funkcióját használják.

Vegye fel velünk a
Kapcsolatot!

Név:
E-mail:
Telefonszám:
Üzenet:
Ellenőrzés:

Wawona Internet Kft.
Székhely, iroda és postacím:
7621 Pécs, Perczel Miklós u. 35.
Tel./Fax: 06 72 227 718
E-mail küldés

Kiemelt referenciáink

royalweddingphoto.hu honlap fejlesztés

94 A reszponzív royalweddingphoto.hu legújabb munkánk, a budapesti cég nemcsak a fővárosban hanem az ország nagyvárosaiban is örömmel vállal megbízásokat...

barcsmetal.hu reszponzív honlap fejlesztés

93 A barcsmetal.hu reszponzív honlappal mutatja be az összes információt ami a konténergyártással kapcsolatos. Egyedülálló konténertervező alkalmazás is ...

raklapbudafok.hu reszponzív weboldal

92 A P&P Budafok Kft. honlapja legújabb munkánk. A raklapok között kényelmes válogatást tesz lehetővé asztali gépen és mobil eszközökön egyaránt.